23948sdkhjf

Coca-Colas flaskor blir lättare

Coca-Colas PET-flaskor får nytt utseende i Nordamerika.

Det har gått nästan hela två decennier sedan Coca-Cola genomförde en förändring på sina små PET-flaskor. Den nuvarande flaskdesignen har funnits sedan 2006. Men nu har koncernen ändrat designen på sina små PET-flaskor till en lättare variant och därmed även dess utseende. Alla små PET-flaskor i 35, 500 och 590 milliliter kommer viktmässigt gå från 21 gram till 18,5 gram.

När on-the-go-greppdesignen lanserades i början av 2000-talet behövde Coca-Cola gå ifrån sin traditionella kontur. Men nu har de spolat tillbaka bandet och tagit tillbaka sin gamla traditionella form på flaskan.

– Våra banbrytande innovationer inom modelleringsteknik, som minskar vikten på våra flaskor till 18,5 gram, utgör ett stort steg i att minska mängden material som används samtidigt som vi bevarar hållbarheten och funktionaliteten hos våra förpackningar och, viktigast av allt, kvalitets- och smakstandarderna för våra drycker, säger Alejandro Santamaria, senior chef för globala förpackningsutvecklingen hos Coca-Cola.

Under de senaste tio åren har de arbetat med att gå från 27 gram till 21 gram och tar alltså ytterligare ett steg. Med den nya flaskan beräknas den årliga användningen av plast minska med 800 miljoner plastflaskor 2025 jämfört med 2024.

Om flaskan kommer träda in på andra marknader har Coca-Cola ännu inte uttalat sig om.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094