23948sdkhjf

Ny förslutning av fiber kan ersätta 135 miljarder plastlock

Blue Ocean Closures har lanserat en ny förslutning av fiber.

135 miljarder vätskekartongförpackningar produceras årligen med en plastförslutning. Nu har Blue Ocean Closures tagit fram ett alternativt lock tillverkat av fiber som kan återvinnas som papper. Produkten är anpassad för produkter som kräver lång livslängd så som juice och växtbaserade drycker.

– Vår over-cap gjord av fiberbaserat material har en utmärkt passform till dessa produkter, eftersom kartongen redan är återvinningsbar som papper, så borde naturligtvis locket också vara det. Även om locket är en liten del av paketet, om du tar hänsyn till de stora volymerna, kan lösningen vi erbjuder ha en betydande inverkan, säger, Ola Tönnberg, CCO, Blue Ocean Closures, i pressmeddelandet.

Designen är avsedd att kunna användas med ”pullringlösningar” från olika tillverkare.

– Framöver ser vi fram emot om att bygga relationer med potentiella partners, och förväntar oss att de första volymerna kommer att nå marknaden i början av 2025.

Tidigare har Blue Ocean Closures tillverkt ett papplock för sylt. Genom att ersätta metallocken med det nya biobaserade materialet skulle klimateffekterna minska med mer än 500 000 ton koldioxidekvivalenter per år, menade de.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.47