23948sdkhjf

Vi måste ställa om! Hallå där, Mattias Philipsson

24 april är det åter dags för förpackningsbranschen att samlas i Stockholm för konferensen Pack Point Nordic. Där är en av talarna Mattias Philipsson, vd vid Svensk Plaståtervinning och nybliven ordförande i Delegationen för cirkulär ekonomi.

Vad kommer du att presentera på Pack Point Nordic?

Jag kommer prata om vad som krävs för att skapa resurseffektiva och cirkulära materialströmmar för plastförpackningar, vilket är helt nödvändigt för att vi ska kunna uppfylla de lagkrav som följer med PPWR, men framför allt för att vi ska kunna nå klimatmålen.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Vi står inför en stor utmaning där vi måste ställa om från en linjär till en cirkulär ekonomi, dvs förändra ett helt system på kort tid. Men i tider av förändring skapas också stora möjligheter och där tror jag Sverige har fantastiskt goda förutsättningar. Vi kan inte lösa hela världens utmaningar med plastförpackningar, men vi kan bevisa att det är möjligt här och därmed bli ett skyltfönster för resten av världen att ta efter, vilket naturligtvis också stärker svenska företags konkurrenskraft.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Vi bidrar genom att varje sekund sortera tusen plastförpackningar på Site Zero i Motala. Med världens största och effektivaste sorteringsanläggning har vi faktiskt skapat förutsättningar för att göra plastförpackningar mer resurseffektiva och en del av den cirkulära ekonomin.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Det är alltid roligt och givande att medverka på Pack Point Nordic och jag ser bland annat fram emot att träffa mina coola panelkollegor.

Tack Mattias Philipsson!

Mer information om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094