23948sdkhjf

Hon blir koncernchef för S-Pack

Evelina Lindgren lämnar vd-rollen hos aPak för rollen som koncernchef hos S-Pack.

Idag är Evelina Lindgren vd för förpackningsföretaget aPak men kliver nu in som koncernchef för dess moderbolag S-pack. I hennes nya roll ska hon säkra resurser inför S-Packs tillväxtresa. 2023 omsatte koncernen 100 miljarder och hade runt 100 medarbetare. Målet framåt är att öka omsättningen med cirka 40 procent till år 2030.

– Tidigare har funktionen som koncernchef varit en del av uppdraget som styrelseordförande. Med den tillväxt S-Pack, och i synnerhet dotterbolaget aPak, har haft samt de planer vi har för framtiden ser vi behov av en mer operativ funktion, säger Sophie Persson, styrelseordförande i S-Pack, i pressmeddelandet.

Redan vid 27 års ålder tillträdde Evelina Lindgren som vice vd hos aPak och tre år senare klev hon upp i vd-rollen. Under hennes år har aPaks omsättning vuxit med drygt 250 procent. Under åren har hon även tagit emot utmärkelser, bland annat årets unga vd och årets företagare.

För Evelina Lindgren är hållbarhet viktigt, något hon ser framemot att driva vidare hos S-Pack.

– Vi bedriver redan idag vårt arbete med hållbarhet och innovation på koncernnivå. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningarna i våra respektive dotterbolag för att säkerställa att vi drar lärdom av olika framgångsfaktorer inom koncernen, säger Evelina Lindgren.

Artikeln är en del av vårt tema om På Nytt Jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078