23948sdkhjf

Autonoma mobila robotar står på agendan

Knapp Nordics kommer att visa upp sina autonoma mobila robotar (AMR) på Elmia Automation.

På plats i sin monter har intralogisikföretaget Knappt med sin Open Shuttle Fork som är en AMR för palltransporter.

– Open Shuttle Fork är den perfekta lösningen för interna transporter mellan olika processer i produktionen. Hämta råmaterial till arbetsstationer, transportera delar mellan olika flöden och flytta färdiga produkter till transport, säger Johan Kagerö, Sales Executive Mobile Robotics, Knapp Nordics och tillägger:

– Vi visar även upp exempel på de andra modellerna inom vår AMR-flotta. Open Shuttle för lättgods eller specialanpassade AMRer för elektronikindustrin. Hårdvaran är ju dock bara så bra som mjukvaran som styr den. Så på plats kan vi även visa en demo av vårt KiSoft Fleet Management System som med ett användarvänligt gränssnitt gör det enkelt att installera och hantera din flotta.

Det är Knapps andra gång på Elmia Automation. Första gången var 2022 och de hade då en jättebra mässa.

– Det har gjort att vi detta år satsat lite mer på vårt deltagande i mässan och ser fram emot att fortsätta lära känna folk inom det här segmentet. Vi har en gedigen bakgrund inom lager och intralogistik men det är inte lika många som vet att vi är en global aktör inom autonoma mobila robotar också. En teknologi som är på frammarsch i Norden just nu och det är vi spända på att vara en del av, förklarar Johan Kagerö.

Likt många andra företag deltar Knapp på mässan för att knyta nya kontakter, men Johan Kagerö betonar en annan viktig aspekt. Han säger:

– En annan stor del av att vara delaktig i Elmias produktionsmässor är också att få ta del av allt nytt som presenteras av branschkollegor. Det är ett forum där man på kort tid kan få se mycket intressanta nyheter inom segmentet men också höra de senaste trenderna, utmaningarna och framtidstankarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079