23948sdkhjf

Espera Nova serien utökas med en hållbar modell

Espera Nova serien får utökning.

Vikt- och prismärkningsmaskinerna Espera Nova utökas med en ny hållbar modell, Nova ES-E. Maskinen kan etikettera upp till 80 förpackningar i minuten och kan hantera förpackningar med en vikt mellan 50 gram och 15 kilo. Tidigare modeller har endast klarat en förpackningsvikt mellan 100 gram och 8 kilo. Maskinen kan ha upp till fyra skrivare, två placerade över bandet och två under. Detta så att maskinen kan placera etiketter både på under sidan och ovanpå.

– Vi har levererat Espera-system i många år och lanserar nu den nya maskinen, som är fjärde generationens vikt-/prismärkningslinje. Nova ES-E är full-automatisk och kan integreras i kundens befintliga förpackningslinje, säger Allan Hedevang, produktförsäljningschef på Scanvaegt Systems, i pressmeddelandet.

De tidigare modellerna i serien har krävt extern tryckluft, vilket innebär att den konstant måste vara uppkopplad med ström. Den nya maskinen Nova ES-E är utrustad med en intern kompressorlösning, vilket innebär att den kräver mindre energi vilket även minskar driftkostnaderna.

– Det smarta med Nova ES-E är att den bara använder ström när den köra själva etiketteringsprocessen. Detta minskar energiförbruket avsevärt. Och just hållbarhet, när det gäller driftsförbrukning, är ett av de områden där våra kunder ställer allt högre krav, påpekar Allan Hedevang.

Maskinen har även fått andra funktioner som serviceövervakning och AI-baserad prestandaövervakning som gör att man kan se hur effektivt linjen utnyttjas, hur många timmar den står still samt om det är något fel på maskinen.

– Det säkerställer hög drifttid på linjen, eftersom operatören visuellt kan se på skärmen hur många restkilometer termohuvudet har och hur många resttimmar tandremmen har. Det innebär att det nu kan utföras i rätt tid, förebyggande service på maskinen innan komponenterna går sönder, säger Allan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078