23948sdkhjf

Första CBS-leveransen från Coops nya robotlager – ”historisk förändring”

Coop Mitt var först. Nu får även CBS-butiker varor från kedjans nya jättelager i Eskilstuna där robotarna packar ihop varorna.

– Denna första leverans markerar en historisk förändring av vår varuförsörjning till ett hypermodernt och effektivt arbetssätt. Vi har arbetat en längre tid med förberedelser och utbildning och nu väntar några månader av praktisk implementering och inkörning av det nya systemet. Med stor ödmjukhet ser vi fram emot den fortsatta upptrappningen och att successivt se resultatet i form av att bättre och mer träffsäkert kunna tillmötesgå det våra kunder önskar när de önskar det, kommenterar Erik Edvardsson, direktör erbjudande, varuflöde och projekt på Coop Butiker & Stormarknader.

I november förra året skedde den första leveransen till en Coopbutik från det nya lagret. Det var till Coop Mitts butik Stora Coop Norra Backa i Borlänge. Den första CBS-leveransen gick till Stora Coop Garnisonen i Linköping. 

Till en början omfattar leveranserna 28 CBS-butiker i Östergötland, Stockholm, Södermanland, Uppsala och Östergötland . Till sommaren beräknas samtliga butiker i de länen att vara anslutna enligt plan.

Den nya varuterminal i Eskilstuna är enligt Coop en milstolpe och ett paradigmskifte i logistikkedjan.

– Det är en speciell känsla när varorna beställs automatiskt och veta att de sedan plockas och packas av robotar. Vi vinner mycket tid som vi i stället kan lägga på det absolut viktigaste för oss - att möta våra kunder i butiken, säger Michael Engback, butikschef på Stora Coop Garnisonen.

Här kan du läsa mer om moderna terminalen och se bilder inifrån.

Läs mer om: CBS
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078