23948sdkhjf

”Förbättringar möjliga i alla led” Hallå där, Amanda Persson!

När förpackningsbranschen samlas i Stockholm den 24 april för Pack Point Nordic, är en av talarna Amanda Persson, hållbarhetschef vid Tetra Pak.

Vad kommer du att presentera på Pack Point Nordic?

Jag hoppas kunna ge en bra bild över återvinningen av dryckeskartong i Sverige och resten av Europa och de förändringar Tetra Pak driver för ökad insamling och återvinning av alla delarna i våra förpackningar.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Vi ser möjligheter i alla led i värdekedjan, både med att hitta bättre design av våra förpackningsmaterial som ökar värdet för återvinnare, till åtgärder för att öka insamlingsgraden och hur infrastrukturen behöver utvecklas för att säkerställa att alla delarna av våra förpackningar återvinns. Det här är något vi aktivt samarbetar med våra partners kring över hela värdekedjan för att se till att all fiber, och övriga material, har möjlighet att hitta nya applikationer efter användning.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Hållbarhet har varit kärnan i vår verksamhet ända sedan Tetra Pak grundades.Vårt syfte är att säkerställa att konsumenten har tillgång till säkra livsmedel. Förpackningarna ska också produceras av så hållbara råvaror som möjligt då vi är bundna till nyutvunna material då vi packar just livsmedel. Det är viktigt att vi inte tappar de delar av förpackningen som optimerar en så resurseffektiv och säker hantering av livsmedel som möjligt samtidigt som vi ökar återvinning och ser till att sluta cirkeln och här är jag övertygad om att vätskekartong är ett bra alternativ för framtiden.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag hoppas på en livlig diskussion och mycket idéutbyte, ett gäng nya kontakter och förhoppningsvis några idéer för ökat samarbete över värdekedjan. Jag hoppas också att vi kan se en del likheter i behovet för de olika strömmarna och därmed få idéer om hur olika förpackningskoncept gemensamt kan se till att öka insamling och återvinning av förpackningar generellt.

Tack Amanda Persson!

Mer information om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125