23948sdkhjf

Söker enkelhet i komplex fråga – Hallå där Karin Jawerth!

Karin Jawerth är inte bara chef för EMV-förpackningar hos Ica, utan också en av talarna på Pack Point Nordic i Stockholm 24 april.

Vad kommer du att presentera på Pack Point Nordic?

Jag kommer bland annat att prata om Ica:s nya förpackningsstrategi. Vi har tagit fram en handbok som syftar till att skapa en helhetsbild hur vi på Ica jobbar med hållbara förpackningar, på kort och lång sikt. Förpackningshandboken är främst en guide för att kunna ta ansvar och beslut internt, den ämnar skapa enkelhet i en komplex fråga. Den ska dessutom inspirera externt och samla branschen i ett genuint och fördjupat arbete med miljöfrågan. Jag ser fram emot att få presentera delar av den på konferensen.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

ICA har senaste åren haft ett stort fokus på plastfrågan och plastmålet som vi har gemensamt i dagligvaruhandeln. Konsumentförpackningar av plast ska vara återvinningsbara till 2025 och producerade av helt fossilfri råvara alternativt återvunnen plast till 2030. Det är fortfarande så att dessa mål är de som är mest utmanande för oss och det är viktigt att vi inte vidtar åtgärder som får negativ effekt på någon annan aspekt av hållbarhet, till exempel ökat produktsvinn. Däremot så ser jag positivt på målen och de bra förflyttningar vi gjort tack vare dem. Utmanade krav föder innovation och det finns fler exempel på förpackningar där man för bara något år sedan trodde det var omöjligt att byta till ett återvinningsbart material men där vi nu har lyckats!

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Vi delar gärna med oss av vårt helhetstänk kring vad en hållbar förpackning är enligt oss på Ica. Genom att öppet dela med oss av vår förpackningsstrategi genom vår förpackningshandbok så hoppas vi på att sprida kunskap i frågan. Den ger en överblick över de olika parametrarna som ett utvecklingsteam behöver navigera mellan, och hjälper därmed att ställa de rätta frågorna. Utöver detta har vi även bjudit in leverantörer och förpackningsleverantörer till ett webinarium om plastförpackningar för att ytterligare sprida kunskap kring hur en förpackning designas för återvinning. Utbildningen är den 12:e mars.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag förväntar mig en rolig och spännande dag tillsammans med branschkollegor. Jag ser fram emot att lyssna på inspirerande talare, knyta nya kontakter och ha intressanta diskussioner kring hållbarhet och förpackning.

Tack Karin Jawerth!

Mer information om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094