23948sdkhjf

Robotarna förpackar 60 smörgåsar i minuten

I Storbritannien förpackas drygt elva miljarder smörgåsar per år. För att avlasta arbetarna som förpackar smörgåsar dagarna i ända tog Kuka fram en sexaxlig lösning.

Storbritannien kämpar med att hitta rätt arbetskraft och speciellt på de arbetsplatserna som anses oattraktiva, så som att förpacka smörgåsar. För att lösa problemet såg industrin ett stort behov av att automatisera processen. Den brittiska systemintegratören Active8 Robots har utvecklat en automatiserad lösning där två Kr Agilus Hm robotar från Kuka packar smörgåsarna.

Robotarna förpackar upp till 60 smörgåsar per minut och är speciellt utvecklade och anpassade för hygieniska miljöer då de är utrustade med verktyg av livsmedelssäkert rostfritt stål.

– Tack vare det integrerade energiförsörjningssystemet uppnår Kr Agilus Hm högsta precision och kräver också mycket lite utrymme på grund av dess kompakta design. Det gör den till den idealiska roboten för att möta utmaningarna med att hantera generöst fyllda skivor vitt bröd, säger Michael Codd från Active8.

De färdigbredda smörgåsarna anländer på ett löpande band där de delas på mitten med ultraljud innan de kommer fram till de två robotarna. Sedan plockar robotarna upp smörgåsarna, vänder dem 180 grader och lägger dem individuellt i papperspåsar.

Kuka kommer befinna sig i hall 7.1 monter A048 B049.

Artikeln är en del av vårt tema om Anuga FoodTec.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078