23948sdkhjf

Schubert lanserar limfri förpackning

I monter C-071 i hall 7.1 under Anuga FoodTec kommer Gerhard Schubert visa upp sina senaste innovationer inom livsmedelsförpackningar.

En av Gerhard Schuberts innovationer är deras kartongförpackning utan lim. Teknologin som används kallas Dotlock och är baserad på en teknik för att sammanfoga metaller. Kartongskiktet genomborras från ena sidan med en nål och bildar en krage på andra sidan som sedan pressas på kartongen. Förpackningen består endast av en kartong och en tunn monofilm som ska vara lätt att separerar så att förpackningen går att återvinna.

– Vårt fokus ligger på modulära, digitala, robotbaserade förpackningsmaskiner och linjer. Men vi är också involverade i utvecklingen av hållbara förpackningsprocesser på selektiv basis. Prover på både Dotlock och den nya hybridförpackningen kan ses i vår monter, säger Martin Sauter, säljchef.

Schuberts experter kommer även att vara på plats för att förse intressenter med information om deras förpackningsmaskiner.

– Som tillverkare av förpackningsmaskiner är hållbarhet oerhört viktigt för oss. Det är därför vi kontinuerligt utvecklar våra innovativa förpackningsmaskiner för att nå detta övergripande mål. Förra året utrustade vi till exempel även vår Flowpacker med Box Motion tätningsteknik, som möjliggör korsförsegling med hjälp av ultraljud. Tätningen är också perfekt lämpad för återvinningsbara flowpacks gjorda av monofilmer eller pappersbaserade filmer, säger Martin.

Artikeln är en del av vårt tema om Anuga FoodTec.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.782