23948sdkhjf

”Hållbarhet är affärskritiskt” – Hallå där Maria Svantemark!

När förpackningsbranschen samlas i Stockholm den 24 april för Pack Point Nordic, är en av talarna SustainLabs grundare Maria Svantemark.

Vad kommer du att presentera på Pack & Plast?

– Jag kommer att prata om förpackningens roll i hållbarhetsfrågan i stort. Dessutom kommer jag att prata om hur förpackningars hållbarhet kan mätas och varför det är viktigt att mäta hållbarhetsdata på samma villkor som all annan affärskritisk data.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

– Utmaningar är att omställningen mot ett mer hållbart samhälle helst skulle ha skett för decennier sedan och vi har otroligt kort tid på oss att lösa många, svåra frågor. Samtidigt går trenden inom många områden åt fel håll. Hur snabbar vi upp omställningen maximalt - vilka styrmedel behövs? När det kommer till styrmedel är det en av möjligheterna jag ser: nya hållbarhetslagstiftningen CSRD till exempel som går längre än någonsin tidigare gällande transparens i rapportering och kommer att resultera i att hållbarhetsfrågan drivs snabbare framåt. De företag som förstår att hållbarhet är affärskritiskt snabbast och implementerar faktiskt förändringar först och kraftfullast har mest att vinna på detta.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Genom SustainLabs plattform för hållbarhetsdata automatiserar vi insamling, bearbetning och analys av datan. Det innebär att beslutsfattare kan lägga mindre tid på att hantera data, och mer på att driva faktiskt förändring, samtidigt som de också får tillgång till bättre, mer uppdaterad data oftare. Det driver hållbarhetsarbetet framåt i företagen.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag förväntar mig utmanande diskussioner om målkonflikter gällande hållbarhet - det vore uppfriskande! Dessutom förväntar jag mig att höra om vad som sker inom förpackningsområdet från andra teknologiområden.

Tack Maria Svantemark!

Mer information om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078