23948sdkhjf

Adlibris investerar i logistikautomation

Till sin nya anläggning i Morgongåva har Adlibris tecknat avtal med bland annat Element Logic för en Autostore-lösning.

Adlibris utvecklar sitt samarbete med Morgongåva Företagspark och om två år väntas utbyggnaden av logistikanläggningen stå klar. 

För att effektivisera logistiken har bolaget slutit avtal med Element Logic, SGA och Nöjd AB om implementering av Autostore-lösning, bansystem och packautomation.

Det skriver Adlibris i ett pressmeddelande. 

Totalt kommer Adlibris logistikanläggning i Morgongåva Företagspark mäta omkring 17 000 kvadratmeter 2025 när den utbyggda delen om 11 000 kvadratmeter ska stå klar.

– Vårt långvariga och framgångsrika samarbete med SGA och Nöjd AB har varit en förutsättning för en effektiv och hållbar e-handelsverksamhet, och vi är glada över att fortsätta utvecklas tillsammans. I och med valet av Element Logic får vi en beprövad, erfaren och flexibel automationsleverantör som gör oss ännu bättre på att erbjuda våra kunder en leveransupplevelse i toppklass. Investeringen stärker vår position som en av de ledande e-handlarna i Norden och den största bokhandeln, säger Jonas Karlén, vd för Adlibris, i en kommentar.

Läs Packmarknadens systertidning Transportnets tidigare intervju med Adlibris vd Jonas Karlén om utvecklingen av logistikanläggningen i Morgongåva. 

Adlibris växer i Morgongåva: ”En förutsättning för att kunna utveckla vår logistik”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094