23948sdkhjf

Glögg serveras ur kartongförpackning

Herrljunga Dryckers kunder efterfrågade en glögg i kartongförpackning och svarade snabbt på önskemålet.

Dufvenkrooks alkoholfria glögg kommer numera finnas i en Tetra Prisma Aspetic. Anledningen till den nya designen är både för att implementera mer hållbara förpackningar men även att de såg en ökad efterfrågan från kunderna.

– Vi ser en ökad efterfrågan på glögg och vin i en Tetra Pak förpackning och det är väldigt kul att Herrljunga Drycker gjorde detta val för sin nyhet och designen blev precis så härligt jullyxig som vi kan önska av en sådan produkt, säger Caroline Schmidinger, affärsutvecklingschef på Tetra Pak Nordeuropa.

Målet var att ta den klassiska glöggen i en Tetra Pak kartongförpackning som kan pryda bordet men även som andas premium.

– I takt med ökat fokus på miljö- och hållbarhetsfrågor kommer vi att se mer av hållbara förpackningar såsom burk, tetra och PET i handeln. För oss som stor aktör inom dryckestillverkning är fokus på hållbarhet en självklarhet och förpackningen spelar en central roll, förklarar Nina Hagman, marknads- och innovaitonschef på Herrljunga Drycker, säger Nina Hagman, marknads- och innovationschef på Herrljunga Drycker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113