23948sdkhjf

Nordic Paper investerar 850 miljoner i sin anläggning

Nordic Paper nyinvesterar flera miljoner i sin anläggning i Bäckhammar.

Nordic Papers anläggning i Bäckhammar är en av de mest klimateffektiva anläggningar i den globala kraftpappersindustrin. I anläggningen tillverkas papper som sedan användas till säckar för mjöl, bärkassar och brödpåsar.

För att ta ett ytterligare steg och förbättra hållbarhetsprestandan investerar nu Nordic Paper 850 miljoner kronor i ny vedhantering och ett nytt elektrofilter. Den nya vedhanteringen kommer bidra till en strategisk flexibilitet i råvaruförsörjningen, samtidigt som det kommer leda till en ökad produktionseffektivitet. Installation av nytt elektrofilter beräknas minska utsläppen av stoft till luft med mer än två tredjedelar.

Afry har fått uppdraget som ingenjörspartner och ska bidra med projektering av ny vedhantering och nytt elektrofilter.

– Vi är stolta över att Nordic Paper valt oss som ingenjörspartner i en investering som banar väg för tillväxt och samtidigt bidrar till att accelerera omställningen till ett mer hållbart samhälle. Vi är även glada att kunna bidra till Bäckhammars behov genom våra lokala resurser i kombination med specialistkompetens inom Afry, säger Lisa Vedin, Head of Process Industries Division Afry, Sverige, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.042