23948sdkhjf

Rottneros investerar i tillverkare av fiberbaserade korkar

Rottneros har investerat i Blue Ocean Closures och blir därmed delägare i det svenska startup-företaget.

Blue Ocean Closures grundades för två år sedan och har som mål att minska på plasten och ersätta plasten med pappersfiber. De är först i världen med att ha utvecklat en teknik som producerar fiberbaserade lock för konsumentförpackningar i stor skala. 

– Blue Ocean Closures är ledande inom ett mycket spännande nytt område med sin vakuum pressformningsteknik. På Rottneros ser vi detta område som ett komplement till vårt arbete inom våtformning och att utforska möjligheterna inom torra processer passar mycket väl in i vår marknadsstrategi, kommenterar Lennart Eberleh, vd, Rottneros AB.

Blue Ocean Closures huvudkontor ligger i Karlstad och produktions- och demoanläggningen ligger i Säffle. Bolaget arbetar med industriledare och globala varumärkesägare som är engagerade i utvecklingen av mer miljövänliga lösningar. Bland annat har de ett samarbete med Arla för att ta fram fiberbaserad korkar till deras mjölkpaket.

– Bolaget har under sina två verksamhetsår fokuserat på att utveckla högkvalitativa, biobaserade och återvinningsbara skruvkorkar av papper. Denna investering och partnerskapet kommer att utöka den viktiga utvecklingen inom fler marknadssegment. Vi är mycket glada över att välkomna Rottneros som ny delägare, säger grundare och vd Lars Sandberg på Blue Ocean Closures

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094