23948sdkhjf

Smart förpackningssystem kammade hem innovationspris

Årets Circular Gastronomy Challenge gick bland annat till Panter för sitt retursystem för återanvändbara takeaway-förpackningar.

Vinnarna av innovationspriset Circular Gastronomy Challenge har presenterats. Syftet med priset är att stötta idéer och initiativ som kan driva i förändring. Vinnarna får specialanpassat innovationsstöd för att utveckla idéerna under 2024.

– De många idéer vi fått in visar på branschens engagemang i de här frågorna. De är ett tecken på att såväl krögare och anställda som deras leverantörer har smarta lösningar på vår tids utmaningar, säger Per Styregård, medgrundare av Circular Gastronomy och juryns ordförande.

I år nominerades över 40 idéer. Bland årets vinnare finner vi bland annat Clara Lidberg från Panter som erbjuder lösningar för återanvändbara takeaway-förpackningar. Motiveringen löd:

För att ett av de mest genomtänkta och framgångsrika systemen för flergångsförpackningar som finns på marknaden, har stor möjlighet att spridas ännu bredare, och på så sätt potential att minska vårt klimatavtryck och nedskräpningen i naturen.

Övriga vinnare är:

  • The Good Shrimp – Matilda Olstorpe, Håva, Söderköping.
  • Kasta inte killingar i soptunnan – Anna Sundberg, Enöga Stockholm, Huddinge.
  • Objektiv studie i buljong – Petter Nilsson, Petri Restaurant, Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094