23948sdkhjf

Deras största installation av förpackningsmaskiner: ”Ett jätteprojekt”

Nordic Nest i Kalmar har genomfört en stor utbyggnad där Ito PallPack har installerat sex förpackningsmaskiner.

Mellan 2021 och 2022 genomförde heminredningsföretaget Nordic Nest en utbyggnad. Nordic Nests fokus har varit att effektiviserar packningen av ordrar och valde därför att investera i nya förpackningsmaskiner. Valet föll på sex Jivaro-maskiner från Savoye. Maskinerna packar i tre olika kartongstorlekar och med två olika kartonglock. Ito PallPack, leverantör av packmaskiner, levererade och installerade deras sex nya förpackningsmaskiner.

– Här på Nordic Nest har vi varor från två olika märken, Nordic Nest och Svenssons. Vi vill att varumärket ska synas tydligt på utsidan av varje order. Locken levereras kompletta med logotyp och lite annan tryckt information direkt från vår kartongleverantör. Med sex Jivaro-maskiner har vi flexibiliteten att använda olika kartongformat, och samtidigt kapacitet att hantera de mest hektiska perioderna. Black Week är den mest hektiska perioden på året, där vi hanterar upp till 25 000 ordrar om dagen, så just nu är det 15-16 timmar om dagen, säger Johan Torudd, verksamhetsutvecklare hos Nordic Nest, i en kommentar.

Projektet har varit omfattande, både för Nordic Nest och Ito PallPack.

– Det här har utan tvekan varit ett jätteprojekt både för Ito Pallpack och för Nordic Nest. Vi har faktiskt upplevt att de norska och svenska Ito-medarbetarna har varit lika engagerade som våra egna medarbetare under hela projektet, säger Johan Torudd från logistikcentret i Kalmar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11