23948sdkhjf

Svåröppnade förpackningar: ”Ett allvarligt problem”

En ny enkätundersökning från Reumatikerförbundet visar att många har problem flera gånger i veckan när de ska öppna en förpackning.

”Inbrottssäker” produkt har nog många svurit när de har haft svårt att öppna en förpackning. Men för vissa är det vardag, det visar en undersökning som Reumatikerförbundet genomfört om förpackningar. Undersökningen visade att 43 procent skadar sig när de öppnar förpackningar och 45 procent uppger att de flera gånger i veckan har problem att öppna en förpackning.

I undersökningen uppgav de som besvarat enkäten att de ibland får vänta när de har besök eller få be Apotekspersonalen öppna förpackningen när de hämtar ut mediciner. De vanligaste problemet folk brottades med var juice och mejeriförpackningar, läkemedelsförpackningar, vakuumförpackat kaffe, charkuterier i plastförpackning, konservburkar, förpackningar med drag-ring och glasburkar med metallock.

– Resultatet av vår enkät visar på ett allvarligt problem. En stor grupp i vårt samhälle har sänkt livskvalitet på grund av dåligt anpassade förpackningar och produkter. Som vi ser det är det en rättighet att kunna öppna och försluta en förpackning utan att behöva be om hjälp eller för den delen skada sig. Drygt 55 procent väljer dessutom bort nya förpackningar till förmån för produkter de vet att de kan öppna. Det är något som förpackningsindustrin och produktägarna borde tänka på när de ska lansera en ny eller vidareutveckla en förpackning, säger Lotta Håkansson, förbundsordförande för Reumatikerförbundet, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093