23948sdkhjf

”Pack & Plast 2023 - inspiration till innovation” Hallå där Per-Stefan Gersbro

23 november är det dags för förpackningsbranschen att träffas igen, närmare bestämt i Malmö på konferensen Pack & Plast. Projektledare och moderator för eventet är Per-Stefan Gersbro.

Hur ser läget ut inför Pack & Plast?

Det är fjärde året vi genomför konferensen. Första året, mitt under pandemin 2020 var det glest mellan stolarna, då maximalt 50 deltagare fick vistas i lokalen. Sedan dess deltagarantalet ökat varje gång. Idag har vi närmare 160 deltagare, från 90 företag, med en vecka kvar. Det är nytt rekord! Det visar att mötesplatsen behövs, i synnerhet nu i en period av stora utmaningar på många plan. Skärmtid är vi mättade på. Det verkligt exklusiva är att träffas. Inget slår mötet mellan människor. Att dela kunskap och erfarenhet är oöverträffat. Det inspirerar till nytänkande som leder oss framåt.

Varför gör ni den här konferensen i Malmö?

Malmö är vaggan för svensk förpackningsindustri. Det var här på Östergatan, i Carolikvarteren, Ruben Rausing och Erik Åkerlund köpte en liten förpackningsfabrik. Det blev grunden till Åkerlund & Rausing, ur vars verksamhet så många bolag har fötts. Det i särklass mest kända är förstås Tetra Pak. Sedan dess har den här landsändan präglats av innovativa förpackningsföretag, där flera har nått världsledande positioner. Här finns också en livskraftig och omfattande livsmedelsindustri, med stort behov av förpackningar. Här finns tradition, entreprenörskap och framåtanda. Det är utmärkta grundstenar för en förpackningskonferens.

Vad kan deltagarna förvänta sig?

Årets Pack & Plast lyfter heta ämnen, som den nya förpackningsförordningen, hur vi skapar en hållbar, cirkulär och resurseffektiv värdekedja, handelns och konsumentens roll i omställningen och inte minst det nya som händer på material- och förpackningsfronten. Det kommer att bli mångfacetterat, dynamiskt och interaktivt i en inspirerande miljö.

Vad har du själv för förväntningar på konferensen?

Jag förväntar mig en riktigt givande, rolig och lärande dag. Det är oerhört kunniga talare, partners och deltagare som gästar Pack & Plast. Jag ser fram emot spännande samtal på scen och i minglet mellan partnerborden. Det kommer att bli mycket intressant att få ta del av hur tankarna går kring de utmaningar vi står inför. Varje utmaning innehåller möjligheter. Det är min förhoppning att meningsutbytet på scen och interaktionen mellan deltagarna ska inspirera och leda till att nya idéer föds, som leder utvecklingen framåt.

Tack Per-Stefan Gersbro!

Mer info och anmälan hittar du på den här länken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063