23948sdkhjf

Påfyllningsbar förpackning vann hållbarhetspris

Schwan Cosmetics var en av finalisterna under Comopack Asia Awards för sin påfyllningsbara läppenna.

Sminktillverkaren Schwan Cosmetics var en av finalisterna i kategorin hållbarhet under årets Comopack Asia Awards för deras påfyllnignsbara läppenna, ”Power Up Your Pout”.

Produkten är en påfyllningsbar läppenna med utbytbara patroner. Konsumenterna kan alltså byta ut produkten utan att kassera förpackningen. Förpackningen är tillverkad av biobaserade miljövänliga material och är lufttät för att bevara läppennans hållbarhet.

– När vi överväger vår hållbarhetsstrategi är vårt långsiktiga mål att övergå från en linjär produktlivscykel till en sluten loop. För att uppnå det strävar vi efter att förebygga avfall i deponier och förbränningsanläggningar genom att ersätta jungfrulig fossil plast i våra förpackningar med återvunna och biobaserade material, och utveckla återvinningsbara och påfyllningsbara lösningar. Power Up Your Pout läppennor passar perfekt in i denna strategi, vilket gör att vi kan integrera slutna kretsar för våra produkter, säger Sandra Schäfer, chef för hållbar affärsinnovation på Schwan Cosmetics.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11