23948sdkhjf

”Hållbarhetskoncept baserat på återvunna material” Hallå där Anders Gaardsdal

När förpackningsbranschen samlas i Malmö 23 november för konferensen Pack & Plast är en av talarna Anders Gaardsdal, chief technical officer vid Axjo Group.

Vad kommer ni att presentera på Pack & Plast?

Vi kommer att presentera Axjo Group som företag och koncern samt hur vi arbetar med vårt hållbarhetskoncept Greenology, som till stor del baseras på att producera våra produkter av återvunna material. En stor anledning till vårt deltagande på Pack & Plast är vårt samarbete med Tetra Pak, för att kunna använda PolyAl som ett grundmaterial i våra framtida material-mixer. Vi har en projektgrupp tillsammans där vi just nu utför en förstudie till en helt ny fabrik för att tillverka återvunna material-mixer till Axjos produktionsenheter.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Det är extremt viktigt att belysa att alla bär ett stort ansvar gällande sortering av avfall för att vi som producent ska kunna återanvända materialen i så stor utsträckning som möjligt.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Vi jobbar aktivt och målmedvetet med att hitta nya alternativa material för att kunna säkerställa framtida tillgång på material och att hitta leverantörer som befinner sig i vårt närområde för att minimera klimatpåverkan gällande transporter.

Beskriv dina förväntningar på konferensen

Det är riktigt kul att få inbjudan och möjligheten att vara delaktig på Pack & Plast för att berätta om våra tankar och planer inför framtiden. Vi gör givetvis vad vi kan för att bidra till en mer hållbar framtid och att bygga, och utveckla befintliga, produktionsenheter som ger så liten klimatpåverkan som möjligt, men det krävs så mycket mer för att kunna maximera effekten. Det kommer bli intressant att höra hur andras tankar går kring detta.

Tack Anders Gaardsdal!

Mer info om Pack & Plast och anmälan hittar du på den här länken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093