23948sdkhjf

Ny generation skinfilmer ska hålla för trycket

Tunnare men lika robusta och med en glansighet som signalerar kvalitet. Nu lanserar österrikiska Adapa nästa generations skräddarsydda skinförpackningar.

Den tryckbara och elastiska skinfilmen har fått en ny formulering och ingår i Adapas SkinFresh Top Expert-sortiment. Med den nya formuleringen ska filmerna, för förpackning av färska livsmedel, växtbaserade produkter och färdigrätter, vara ännu mer kompatibla för bearbetning på alla toppmoderna förpackningslinjer.

Materialet erbjuds i filmtjocklekar mellan 80 och 150 µm och förseglas säkert med PE-förseglingsskikt eller APET- och PP-monofilmer och -tråg.

Att minska filmtjockleken utan att tumma på barriäregenskaperna har haft hög prioritet ur ett hållbarhetsperspektiv, framhåller leverantören.

”Premiumlooken präglar även presentationen på POS. De transparenta, perfekt passande filmerna omsluter den förpackade produkten som en andra hud och gör det möjligt att inspektera den från alla håll”, skriver Adapa i ett pressmeddelande.

Adapa grundades 2012 som Schur Flexibles och namnändrade 2022. Med 2 200 anställda på 21 anläggningar i Europa omsätter verksamheten över 700 miljoner euro om året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063