23948sdkhjf

Pauligs mål: alla förpackningar återvinningsbara 2030

2018 bytte Santa Marias tortillaförpackningar utseende och delar av platsen byttes ut mot papper. Nu siktar de ännu högre för att förbättra förpackningen.

Santa Marias vetetortillas har fått nytt recept och bakas numera med ett hållbart mjöl. Men förutom ingrediensbytet har Paulig även vidtagit åtgärder för att reducera klimatpåverkan från förpackningarna. 2018 introducerade de sin nya Santa Maria tortillaförpackning där plasten bytts ut mot papper. Det ska ha inneburit en minskning av mängden plast med 150 ton. Men nu tar Paulig ännu ett steg för att förbättra sina förpackningar.

– Vi siktar högt. Fram till 2030 ska 100 procent av Pauligs förpackningar vara återvinningsbara och tillverkade av förnybart eller återvunnet material. Nyckeln här är att hitta den bästa lösningen för att förvara maten, erbjuda välsmakande produkter med tillräcklig hållbarhet och förhindra matsvinn samtidigt som klimatpåverkan minimeras. Med våra tortillas har vi tagit steg i rätt riktning, och vi är fast beslutna att fortsätta på den inslagna vägen, säger Paula Backman i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079