23948sdkhjf

”Halverat klimatavtryck till 2030” Hallå där, Mats Jeppsson

23 november arrangeras årets Pack & Plast i Malmö. Där är Mats Jeppsson, innovationschef vid Emballator en av talarna.

Vad kommer du att presentera på Pack & Plast?

Jag kommer att prata om olika produktlanseringar som Emballator gjort under hösten gällande hållbara lösningar. Emballator är också involverade i några spännande projekt inom material och förpackningar som jag kommer att beröra.
Förhoppningsvis får också deltagarna på konferensen en uppfattning om vad som gör Emballator Innovation Center unikt.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Klimatförbättrande lösningar innebär i de flesta fall en dyrare förpackning. Vi ser en utmaning i hur detta ska tas emot av marknaden. Vi ser klara möjligheter att vara en partner som tar tydliga och snabba steg i rätt riktning genom samverkan i värdekedjan.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Emballator ligger i framkant gällande lösningar som har så låg klimatpåverkan som möjligt. Detta gör att vi kontinuerligt arbetar med att ha en bredd av material i vår portfölj för att välja den lösning som verkligen är ”rätt material på rätt plats till rätt mängd”. Genom det arbete vi gör på Emballator Innovation Center så bygger vi våra beslut på jämförande fakta. Med vår klimatstrategi kommer vi halvera vårt klimatavtryck till 2030 per intäktskrona.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Mina förväntningar är stora kring att konferensen ska hjälpa till att knyta nya kontakter för samverkan framöver. Det är viktigt att vi inser att tillsammans blir vi starkare!

Tack Mats Jeppsson!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på denna länk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078