23948sdkhjf

Alla måste vara med! Hallå där Anja Sandberg

Årets Pack & Plast arrangeras i Malmö den 23 november. En av talarna på konferensen är Anja Sandberg, konsult inom förpackningsutveckling vid Paccon AB.

Vad kommer ni att presentera på Pack & Plast?

Jag kommer prata om vikten för samarbeten för att lyckas med omställningen. Alla måste vara med: Materialproducenten, varumärkesägaren, dagligvaruhandeln, konsumenten och återvinnarna. Att designa en förpackning som är optimerad för återvinning är komplext och vi måste jobba snabbt på en spelplan med rörliga mål. Samtidigt behöver många förpackningar se mindre attraktiva ut, med mindre tryck, lacker och ibland mörkare färg. Men mycket har hänt det senaste året, utbudet av återvinningsbara material ökar och återvinningsreglerna blir tydligare – så vi är på rätt väg!

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Omställning tar tid, det ser jag som den största utmaningen. Det är viktigt att utföra ordentliga hållbarhetstester för att byte av förpackningsmaterial inte ska leda till ökat matsvinn. En annan stor utmaning är kommunikation mot konsument. Hur ska vi få konsumenten att återvinna sladdriga och kladdiga påsar?

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Visionen för Paccon är att bidra med så stor miljönytta som möjligt. Detta jobbar jag mot genom att hjälpa stora varumärkesägare att byta till återvinningsbara förpackningar.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag ser fram emot att få intressanta inspel på vad som komma skall. Både inom lagstiftning, rapportering och materialutveckling. Men framför allt, möta branschkollegor och inspireras!

Tack Anja Sandberg!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på denna länk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078