23948sdkhjf

Svenskutvecklad kapsyl lockar till samarbete med Coca-Cola

Det svenska startupföretaget Blue Ocean Closures letar efter fler partners inför lanseringen av en fiberbaserad och återvinningsbar skruvförslutning. Med på tåget är nu bland annat Coca-Cola EMEA Center.

Att samarbeta med stora varumärken som Coca-Cola anges vara en viktig garant för att kunna testa och utveckla produkten ytterligare.

– För att vi ska lyckas med detta banbrytande drag, bort från fossilbaserad plast, är det extremt viktigt att ha globala varumärken ombord med ambitionen och förmågan att verkligen göra skillnad, säger Lars Sandberg, vd för Blue Ocean Closures i ett pressmeddelande.

Utan ett enda spår av mikroplaster är skruvkapsylen utformad med en tunn topptätningsbarriär som placerats över ett hållbart FSC-fibermaterial som kan kombineras alla typer av flytande material .

Produkten uppges vara lika biologiskt nedbrytbar och återvinningsbar som papper.

– Vi är glada över att vara en del av pionjärgemenskapen och att hjälpa till med att testa och utveckla denna innovation. Det passar både vår hållbarhetsstrategi och vårt pågående arbete med att utforska framtida förpackningsteknologier som kan komplettera andra befintliga typer av förpackningar i vår förpackningsmix, säger Daphné Ronat, förpackningsingenjör vid Coca-Cola EMEA:s forsknings- och utvecklingscenter i Bryssel, Belgien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094