23948sdkhjf

Aipia och WPO ingår ett samarbetsavtal – ”logiskt nästa steg”

Samarbetet ska främja skapandet av smarta förpackningslösningar som uppfyller målen för den globala industrin. ”Det är ett logiskt nästa steg att formalisera oss två på ett konstruktivt och praktiskt sätt”, säger WPO:s vd.

Aipia – Active and intelligent packaging industri association – är en medlemsorganisation som arbetar för att skapa en plattform för möten, diskussioner och kunskapsdelning om intelligenta tekniker i förpackningsindustrin.

De har nu knutit ett samarbetsavtal med World packaging organization (WPO), som är en icke-vinstdrivande, icke-statlig, internationell federation av förpackningsinstitut, föreningar, federationer samt företag och branschorganisationer.

– Det är ett logiskt nästa steg att formalisera oss två på ett konstruktivt och praktiskt sätt. Vi två har ett tydligt fokus på vårt ansvar gentemot branschen och hur förpackningar kan vara en lösning, inte ett problem – som det så ofta kännetecknas idag. Förpackningar för gott står högt på vår agenda och vi ser detta samarbete som ett sätt att visa dessa fördelar på ett mycket effektfullt sätt, säger WPO:s vd Pierre Pienaar.

En del i avtalet inkluderar tävlingen Worldstar Award, vars sista ansökningsdag är den 15 oktober, och involverar Smart packaging. 

– Utmärkelsen är ett riktmärket för global förpackningsinnovation och erkänns som Oscars för förpackningar. Medan vissa delar av smarta förpackningar redan ingår i de olika kategorierna, ser vi nu innovationer dyka upp överallt, Apac, Mena, Kina, Sydamerika såväl som de mer traditionella marknaderna i Amerika, Japan och Europa. Så det är dags för ett mer formaliserat Worldstar Award, tror vi, säger Andrew Manly, kommunikationschef på Aipia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094