23948sdkhjf

Komposterbar elastisk film för pallsäkring får patent i USA

Uppfyller kraven för kommersiell kompostering och har certifierats som industriellt komposterbar.

Många producenter arbetar för att ta bort onödig plast i produktionen. Nu har amerikanska förpackningsproducenten Cortec tagit ett steg på vägen och har fått ett patent på sin komposterbara industriella sträckfilmsteknologi, Eco wrap-film. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Eco wrap är en specialinslagningsfilm som uppfyller EN 13432/ASTM D6400-standarderna för kommersiell kompostering och certifierades industriellt komposterbar av TÜV Österrike. Filmen är elastisk och lämpad för generella applikationer för maskinsträckning. 

”Den kan användas för att ersätta konventionell plaststräckfolie för att minska konventionellt plastavfall när materialet kasseras på rätt sätt i en kommersiell komposteringsmiljö”, står det.

Filmen kan användas på de flesta befintliga automatiserade maskiner och kan ersätta den vanliga plasten inom användningsområden bland flera branscher där det behövs palletering. 

Eco wrap ser sig användbar inom en lång rad branscher som bilindustrin, näthandeln, jordbruk och livsmedelsindustrin med flera. 

”Medan dagens samhälle sätter ökande press på industrier att anpassa sig till nya miljömål, har Cortec länge haft sitt eget mål att använda biologiskt nedbrytbara eller biobaserade material där det är möjligt”, skriver de.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095