23948sdkhjf

Stretch-papper som omslagslösning – ersätter plast

Förpackningsbolaget Mondi har i ett samarbete med Robopac, som gör maskiner för pallomslagning, har tagit fram en hållbar pappersomslagslösning för pallagring och -transport. 

Stretchpappret, advantage stretchwrap, är framställt med förnybara material, utan plast eller beläggning, vilket gör det helt återvinningsbart över hela Europa. Det ger ett utmärkt skydd för pallaterade varor, har hög hållfasthet, punkteringsmotstånd och spänningsupptagning, skriver bolagen i ett pressmeddelande. 

En oberoende livscykelanalys (LCA) visade att stretch-pappret presterade bättre inom flera miljöpåverkanskategorier, såsom klimatförändringar. LCA fann att den har 62 procent lägre utsläpp av växthusgaser, jämfört med ny plaststräckfilm. Den gav 49 procent lägre växthusgasutsläpp, jämfört med plaststräckfilm gjord med 50 procent återvunnet innehåll. står det.

En rulle räcker till 750 pallar, vilket motsvarar upp till 60 pallar per timme, enligt pressmeddelandet. 

– Nära samarbete med våra partners är nyckeln till övergången till hållbara förpackningslösningar, därför driver arbetet med Robopac verkligen våra framsteg mot en cirkulär ekonomi och ger våra kunder en kombination av toppmoderna maskiner med omslagspapper av bästa kvalitet”, kommenterar Bartosz Babicz, produktchef på Mondi i pressmeddelandet.

Filiberto Felici, Robopacs produktchef tillägger: 

– Vår största utmaning var att anpassa pappersmaterialet till förpackningsverksamheten, samtidigt som vi säkerställer maximal stabilisering av kundens produkter under transport med minimal användning av resurser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094