23948sdkhjf

Först ut inom området livsmedelsförpackningar

Sabic och tre specialister inom området för in-mold labelling (IML) säger sig vara först ut med IML-märkning med certifierade förnybara polymerer för livsmedelsförpackningar.

Med enstegs IML-tekniken uppnås en sömlös deldekoration direkt i formsprutningsmaskinen, där etiketten blir en integrerad del av själva förpackningen. Dedikerade etikettfilmtyper och högupplöst utskriftsteknik resulterar i en mycket attraktiv och kostnadseffektiv dekorativ lösning. Förutom att använda certifierade förnybara PP-hartser för både de gjutna delarna och etikettfilmen, kan den resulterande förpackningen återvinnas i befintliga styva PP-återvinningsströmmar.

– Tillsammans med certifierade förnybara polymererna från vår Trucircle-portfölj, har denna flexibla dekorationsteknik en enorm potential i helt återvinningsbara monomaterialförpackningar utan att kompromissa med produkternas synlighet i butikshyllan eller konsumenttilltal i detaljhandeln, säger Abdullah Al-Otaibi, vd för ETP & Market Solutions inom Sabic.

Etikettmaterialet i IML-behållarna är en biaxiellt orienterad polyetenfilm (BOPP) producerad av Taghleef, en global leverantör av filmlösningar till kunder över hela världen, som använder ett Sabic-certifierat förnybart harts som är skräddarsytt för BOPP-processen.

IML-etiketterna är skurna i form för stapling.

IML-lösningen visas i Taghleefs monter (4C35) under Labelexpo i Bryssel från 11 till 14 september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094