23948sdkhjf

Frontpac får kvalitetsstämpel för hållbarhetsarbete

Verifieras med ISO26000 för social-, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

– Hållbarhet ingår i allt vårt arbete. Från hur vi väljer elleverantör, designfasen när papper väljs, hur förpackningen skickas till kunden till hur den ska återvinnas, säger Martin Enocson, vd på Frontpac i ett pressmeddelande.

Nu har bolaget verifierat sitt arbete genom egendeklarationen ISO26000, skriver de i ett pressmeddelande.

– Vi tar vårt hållbarhetsarbete på allvar och det är oerhört viktigt för oss att vårt strategiska arbete får det här erkännandet. Vi har alltid varit transparanta och öppna så verifieringen var en självklarhet, säger Marijeta Ristic, QEHS chef på Frontpac.

Verifieringen ISO26000 är en internationell hållbarhetsstandard – utfärdad av Verify Agency ackrediterat av Swedac – fokuserar på organisationers samhällsansvar; social-, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Det är inte en kravstandard utan en guidande standard där de globala hållbarhetsmålen ingår.

– Vi har fortfarande en lång väg att gå och vi kommer att fortsätta att integrera detta tankesätt i alla våra beslut, säger Martin Enocson.

Frontpac tillverkar säljande och skyddande förpackningar i kartong och wellpapp och är en förpackningsproducent, från papper på rulle via egen konvertering till färdig förpackning. Företaget ligger i Arlöv utanför Malmö och har cirka 160 anställda och en omsättning på över 400 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109