23948sdkhjf

Affären klar: Billerud avyttrar Managed packaging

Nya ägaren Mimir Group har nu tagit över verksamheten.

Det var i mitten på juli som Billerud avtalade med investmentbolaget Mimir group om en försäljningen av Managed packaging, som erbjuder förpackningslösningar till globala varumärkesägare. Nu har transaktionen genomförts, bekräftar Billeruds kommunikationsansvarige Lena Schattauer, director investor relations.

Det är Billeruds fokus på förpackningsmaterial som är anledningen till försäljningen, vilket betyder en minskad strategisk betydelse av tjänsteerbjudanden, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Affären kommer att minska komplexitet och positivt påverka Billeruds EBITDA-marginal, med en resultateffekt om cirka 20 miljoner kronor, står det.

”Managed packaging har bidragit till Billerud med expertis inom optimering av fiberbaserade förpackningslösningar för globala varumärkesägare, men det finns inga samordningsfördelar med vår kärnverksamhet, som är vårt fokus för de kommande åren. Managed Packaging kommer nu få en ägare som vill utveckla verksamheten, till nytta för medarbetare och kunder", säger Christoph Michalski, vd och koncernchef för Billerud.

Managed packaging gör kundanpassade förpackningslösningar för globala varumärken och detaljhandelskedjor med tillverkning i Asien. Bolaget hade en nettoomsättning om 770 miljoner kronor 2022. Billerud förvärvade 30 procent av verksamheten under 2011 och resterande 70 procent under 2013.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111