23948sdkhjf

Storslam för Smurfit kappa vid Nordens pack-gala

Vann pris för bag-in-box-lösning, krukväxter på posten och snygg display när varorna är slut.

Nyligen avgjordes Scanstar awards, den gemensamma nordiska förpackningstävlingen som hållits årligen sedan 1969 av Scandinavian packaging association, SPA.

Totalt delades 17 priser ut till nordiska förpackningsdesigners, tillverkare och användare. De 33 deltagarna representerade förpackningsbranschen brett: logistiklösningar, mat- och dryckesförpackningar, presentförpackningar och displayer från både stora och små företag.

Smurfit kappa tog hem tre priser: 

1. En bag-in-box-lösning för färg, där risken för uttorkning efter första användningen minimeras och med mindre stänk. Boxen krävs mindre förpackningsmaterial än en hink, samt att den är robust och stapelbar på pallar. 

2. E-handelsföretaget House of botanique har tillsammans med Smurfit kappa tagit fram en förpackning som gör det möjligt att skicka och transportera krukväxter på ett säkert för e-handeln. Lösningen separerar jord och kruka från växten och ser till så att produkten håller sig hel.

3. En iögonfallande display för Lindt chokladkakor, där den visuella dragningskraften och effekten inte försvinner när produkterna börjar ta slut. Dessutom är konstruktion enkel att montera.

Per Frederiksen, vd på Smurfit Kappa Skandinavien, kommentar framgången: 

– Vinsterna är en hyllning till kreativiteten och engagemanget hos våra medarbetare i hela regionen, och till det nära partnerskap vi har med våra kunder. Det är ett tydligt bevis på hur vårt ”better planet packaging”-initiativ levererar innovativa och hållbara lösningar inom alla branscher och i alla situationer.

Läs mer om Scanstar-vinnarna och tävlingen här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064