23948sdkhjf

Förpackningstillverkande Rani har sålt sin ryska fabrik

I mars 2022 rapporterade Packmarknadens systertidning Plastforum att Rani Plast i finska Österbotten tvingats stänga ner sin fabrik i Ukraina till följd av Rysslands invasion. Då sa koncernens vd att risken var stor att den ryska fabriken snart skulle komma tvingas göra detsamma.

Det beslut som Rani Plast istället tog var att sälja den ryska fabriken och lämna Ryssland, vilket tog närmare ett år. Försäljningen blev en förlustaffär, rapporterar finsk dagspress, men företagets vd Stefan Kaptens såg inte att det fanns något annat värdigt alternativ för bolaget än att lämna landet.

Läs Plastforums intervju:

Till svenska Yle säger han att företaget i fjol höstas kom vi fram till att enda vägen framåt var att hitta en köpare och komma bort från Ryssland. Köparen av fabriken i Kaluga är ett ryskt bolag.

– Nu är vi slutligen i mål. Vi har alla myndighetsgodkännanden och vi har slutfört affären, säger Kaptens.

I fabriken i ryska Kaluga, har Rani Plast tillverkat plastfolier för industrin. Företaget har plöjt ner tiotals miljoner euro i investeringar i anläggningen. Miljoner som gick förlorade i och med försäljningen, uppger företaget. Koncernen har även en fabrik i Malmö (HP Plast) där företaget tillverkar fryspåsar.

Koncernen Rani Group omsätter över 300 miljoner euro och exporterar produkter till 50 länder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109