23948sdkhjf

Kartongmatchen i gång – ska öka elevers kunskap

En tävling för att öka skolbarns kunskap om hållbarhet och återvinning av kartonger har kickat i gång. 

Tetra Pak har under tolv år arrangerat återvinningstävlingen Kartongmatchen för elever i Sverige, Danmark och Finland. Syftet är att öka skolbarns kunskap om hållbarhet och återvinning. Eleverna får tävla inom olika kategorier för att skapa en större förståelse hur återvinning fungerar och hur det gör skillnad för miljön.

Årets Kartongmatch har redan dragit igång och Tetra Paks marknadschef Berit Hoffman kommenterar lanseringen i ett pressmeddelande.

– Kartongmatchen är ett fantastiskt tillfälle för svenska skolelever att uppleva hur mat- och dryckeskartonger får nytt liv när de samlas in och återvinns. Kartongförpackningar utgör ett viktigt råmaterial som kan omvandlas till nya produkter, om och om igen. Genom att lära barnen hur vi kan återvinna mer, hoppas vi att det också gör dem till återvinningsförebilder för sina familjer.

Kartongmatchen består av tre delar som på olika sätt ska engagera och utbilda eleverna. I de olika delarna ingår det bland annat att återvinna kartonger hemma, skapa en återvinningskampanj som kan publiceras på riktiga kartonger, eller berätta och sprida nyheter om återvinning till minst 100 personer.

Elever som deltagit och klarat de tre delarna kommer sedan att tilldelas ett diplom från Tetra Pak.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109