23948sdkhjf

PHA tar plats i premium-förpackning för kosmetika

CJ Biomaterials, en division inom sydkorea-baserade CJ CheilJedang och en primär tillverkare av polyhydroxialkanoat (PHA) biopolymerer, har inlett samarbete med koreanska Riman för att använda sin patenterade PHA-teknologi med polymjölksyra (PLA) för att skapa förpackningar inom Rimans premiumlinje Incellderm. 

Den nya förpackningen är mer miljövänlig och hjälper till att minska Rimans användning av fossilbränslebaserade förpackningar för sina hudvårdsprodukter i linje med sitt hållbara förpackningsinitiativ.

CJ Biomaterials är en global ledare inom tillverkning av PHA, som är naturligt framställda och producerade på ett hållbart sätt för att användas som byggstenar för att ersätta och förbättra de funktionella egenskaperna hos ett brett spektrum av polymerer i produktionen av färdiga varor eller som utgångspunkter för hållbarhet kemi. PHA fungerar bra som modifierare till andra polymerer. Som biopolymerer kan den användas för att öka det biobaserade innehållet, påskynda biologisk nedbrytning och förbättra de funktionella egenskaperna hos hartser och färdiga produkter.

Det kombinerade PLA-PHA-materialet kommer att användas för att förpacka varumärket Incellderms Active Cream EX, Dermatology First Package Booster EX och Vieton Oil Mist. CJ Biomaterials och Riman avser också att bredda sitt samarbete för att utveckla 100 % PHA-lösningar för formsprutningsapplikationer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062