23948sdkhjf

Neste i samarbete med tre stora kring biobaserade PET-flaskor

Neste har inlett ett samarbete med Suntory, Eneos och Mitsubishi Corporation för att möjliggöra produktion av PET-råvara (Polyetentereftalat) tillverkad med förnybar Neste RE (biobaserat kolväte) i kommersiell skala. 

Neste RE är Nestes råvara för polymerproduktion, tillverkad till 100 procent biobaserade råvaror som avfall, exempelvis använd matolja, för att ersätta fossil råvara i värdekedjan. Det japanska dryckesföretaget Suntory kommer att använda den förnybara PET-råvaran för produktion av flaskor för sina slutprodukter 2024.

En ny partner för Neste i Japan, Eneos kommer att använda biointermediärer baserade på Neste RE för att producera bio-PX (Bio-Paraxylene) vid sitt raffinaderi i Japan. Bio-PX kommer sedan att omvandlas till PTA (renad tereftalsyra) och därefter till PET-råvara för Suntory att använda för att tillverka sina PET-flaskor. Mitsubishi Corporation kommer att koordinera samarbetet mellan värdekedjans partners.

– Genom partnerskap längs värdekedjan kan Neste bidra till att minska polymer- och kemikalieindustrins beroende av fossila resurser samt till tillverkning av produkter som har ett lägre koldioxidavtryck, säger Lilyana Budyanto, chef för Hållbara partnerskap APAC på Neste Renewable Polymers och affärsenhet Kemikalier.

Massbalansering kommer att tillämpas för att allokera de biobaserade materialen till PET-flaskorna

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.181