23948sdkhjf

Billerud inför ny regional organisation

I ett pressmeddelande meddelar Billerud att de inför en ny organisation som innebär att bolaget harmoniserar och driver sin verksamhet i två geografiska regioner, Europa och Nordamerika. Samtidigt utser Billerud en ny tillförordnad ekonomichef. 

Tidigare var Matthew Hirts EVP Commercial men har nu utsetts till President för Billerud Europe och ska leda den nya europeiska organisationen.

– Jag är glad att Matthew har tagit uppdraget att leda region Europa, och jag är övertygad om att han kommer att ta regionen framåt på resan att utmana konventionella förpackningslösningar och skapa morgondagens förpackningar. När vi blickar framåt har vi nu en harmoniserad, tydlig och enkel organisationsmodell med två geografiska regioner som kommer att skapa värde i varje marknad, säger Ivar Vatne, tillförordnad vd och koncernchef för Billerud.

Matthew Hirts tillägger,

– Jag är övertygad om att den nya strukturen för Europa kommer att skapa positiva synergier för hela den europeiska värdekedjan och bidra till en bättre långsiktig lönsamhet.

Andrei Krés var tidigare vice president för Group Finance men har nu utsetts till tillförordanad ekonomichef och kommer att ingå i koncernledningen. Tidigare har Andrei en kandidatexamen i företagsekonomi från Lunds universitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093