23948sdkhjf

Utvecklingen av tekniken minskar plasten i livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat tekniken som möjliggör tillverkning av kartongmaterial med mindre plast i sina livsmedelstråg.

Tidigare hade materialet Inverform en PET-beläggning på 40 gram per kvadrat. Men nu har de utvecklat tekniken som minskar beläggningen med 30 gram per kvadrat, vilket innebär 25 procent mindre PET.

Livsmedelstråg som är tillverkade av kartong med PET-beläggning erbjuder bättre återvinningsbarhet än tråg tillverkad av fossilbaserat material. PET-beläggningen säkrar även en fett- och fuktbarriär samt att den klara höga temperaturer. Det gör den idealisk för tråg som som placeras i mikrovågsugnar eller ugnar för att värma färdig kyld, eller fryst, mat.

– Vi skapade den här produkten i linje med vår ambition att minska användningen av plast i förpackningar. Det här är något konsumenter vill se, liksom varumärken, och vi kan bidra till den förändringen, säger Malin Ekroos, produktchef för mervärde på Holmen Iggesund, och tillägger:

– Lanseringen av den nya produkten är en del av vår produktutvecklingsprocess. Det är ett bra steg framåt i vår resa att förse våra kunder med allt mer hållbara alternativ, en resa vi kommer att fortsätta genom mer och mer produktinnovation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078