23948sdkhjf

Almi Invest investerar 4 miljoner i Circulate

Almi Invest har investerat 4 miljoner kronor i Circulate, en digital inköpsplattform för hållbara förpackningar.

Circulate är en DSP – digital sourcing platform, uppdelat på en oberoende SaaS-plattform samt en marknadsplats för hållbara förpackningar. Almi Invests investering ska främst användas till att utveckla produkten och växa kundbasen, enligt pressmeddelandet.

Inköpsplattformen Circulate vägleder köpare genom förpackningsbranschen och erbjuder en one-stop-shop för kunder. Där kan de smidigt hitta, jämföra och köpa sina förpackningar från olika leverantörer, guidas kring vad som är bäst för dem och miljön, få löpande statistik och insikter, mäta miljöavtryck och säkerställa regelefterlevnad (compliance) och rapportering.

– Circulate kommer möjliggöra en snabbare omställning till en mer hållbar och sund förpackningsbransch, vilket blir allt viktigare dels på grund av de nya lagkraven som kommer, dels på grund av den ökande andelen E-handel. Vi ser fram emot att få delta i denna resa tillsammans med ett riktigt starkt team och en mycket kompetent grupp investerare, säger Mia De Besche, Investment Manager på Almi Invest.

– Tiden för klimatinnovation är förbi - om vi ska nå 1.5-graders målet behöver vi rulla ut dagens bättre lösningar och ersätta ohållbara alternativ på de stora massorna, omedelbart. Med denna nya investeringsrunda ser vi fram emot att fortsätta skynda på världens omställning till en mer cirkulär ekonomi, bygga vidare vår plattform att guida och stötta ännu fler förpackningsköpare mot verkligt hållbarare alternativ, säger Karolina Ling-Vannerus, vd på Circulate.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078