23948sdkhjf

Livsmedelsförpackning av återvunnet material

Mondi har i ett samarbete tillsammans med Syntegon, en tillverkare av process- och förpackningsmaskiner, utvecklat en återvinningsbar pappersförpackningslösning för torkad mat.

Förpackningen är tillverkad av Mondis EcoVantage kraftpapper som har godkänts av ISEGA för hela livsmedelsförpackningssektorn. EcoVantage är tillverkat av återvunna fiber och har främst använts för att tillverka papperspåsar.

Via samarbetet har Mondi levererat EcoVantage till Syntegon som sedan applicerat punktbeläggning för att skapa dammtäta, värmeförseglingsbara förpackningar som eliminerar kontaminering under hela produktens livscykel.

– Tack vare det nära samarbetet med Syntegon och vår omfattande tekniska expertis och kunskap om papper kan vi stödja våra kunder i att göra mer hållbara val. Med höga återvinningsgrader av papper och användningen av trä som ett förnybart material, levererar vi en förpackningsinnovation som omfattar resurseffektivitet, avfallsminskning och återvinningsbarhet, säger Elisabeth Schwaiger, chef för FoU och Intellectual Property Flexible Packaging, Mondi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063