23948sdkhjf

Walki introducerar fiberbaserat eurohål

Vanligtvis förpackas godis i plastpåsar som är utrustade med eurohål så att påsarna kan hängas upp i butikerna. Oftast används plastfilm som material för att tåla godispåsens vikt, men nu lanserar Walki ett nytt eurohål koncept. 

För att enkelt hänga upp godispåsar i butiken på metallkrokar har påsarna eurohål. Oftast används plastfilm som material för eurohålen så att de kan hålla uppe påsens vikt och undvika att eurohålen slits sönder och att påsarna faller av krokarna. Walki har nu lanserat ett nytt eurohål koncept som är helt fiberbaserat och ska klara av påsens vikt.

– Det faktum att påsarna förvaras på krokar är anledningen till att ett mycket litet antal konfektyrvarumärken ännu inte har gjort övergången från film till papper. Papperspåsarna har hittills inte varit tillräckligt robusta för att förhindra att påsen går sönder vid håltagningen, säger Andreas Rothschink, chef för produktutveckling och teknisk service, affärsområde Consumer Packaging på Walki Group.

Det nya Walki@Seal REH-konceptet gör det möjligt för varumärkesägare att byta från filmpåsar till fiberbaserade alternativ. Genom att applicera en extra remsa på området ovanför eurohålet kan påsen göras helt av papper. Den dubbla skiktremsan är osynlig för konsumenterna men fungerar som ett säkerhetsbälte för papperspåsen.

– Det behövs ingen ytterligare ansträngning för varumärkesägaren eller företaget som fyller påsarna, förklarar Rothschink.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.13