23948sdkhjf

Zoégas byter ut plasten – ny förpackningslösning

Zoégas har eliminerat all plast som används för sekundärförpackning av vakuumpackade kaffeprodukter och ersatt den med papper. 

Att byta ut platsen började som ett led i arbetet med att ersätta en omodern krympugn i fabriken. Efter en förstudie inleddes ett projekt för att minska mängden plast som används för sekundärförpackning av kaffet. Resultatet blev en pappersbaserad lösning. Genom att ersätta platsen med papper reducerar Zoégas fabrik sin plastförbrukning med cirka 20 ton om året. 

– Den här lösningen innebär mindre energiåtgång per tillverkat kaffepaket. Vi får också en effektivare produktionslinje vilket ger oss mer tid att fokusera på förbättringar och kan minimera produktsvinnet, säger Rickard Lindström, fabrikschef för Zoégas, i pressmeddelandet. 

Att ersätta platsen är en del av Nestlés resa mot netto noll utsläpp. Deras ambition att förpackningarna ska vara 100 procent återvinningsbara eller återanvändbara innan 2025. Fram till 2025 ska Nestlé minska användningen av jungfruplast med en tredjedel. Nu hoppas Zoégas, som är först i koncernen med denna lösning, inspirera fler att ta efter.

– Vår förhoppning är att kunna inspirera fler att implementera denna förpackningslösning på andra produktkategorier inom Nestlékoncernen men även utanför, säger Rickard Lindström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.573