23948sdkhjf

Många källsorterar, men mycket hamnar fel…

Svenska folket tycker att det är viktigt att källsortera förpackningar och gör också det i stor utsträckning.

Dessutom tycker de flesta att det är lätt att källsortera. Det framkommer i årets Återvinningsbarometern, som Kantar Sifo genomfört på uppdrag av Förpackningsinsamlingen, FTI. Samtidigt visar FTI:s egen statistik att en hel del av det hushållen källsorterar hamnar fel.

9 av 10 invånare i Sverige tycker enligt undersökningen att det är viktigt att källsortera förpackningar och i genomsnitt uppger invånarna att de källsorterar 8 av 10 hushållsförpackningar. En majoritet tycker att det är lätt eller mycket lätt att veta hur de ska källsortera sina förpackningar. Men, trots detta hamnar en stor andel fel, enligt FTI:s statistik.

FTI:s plockanalyser visar att en femtedel av det hushållen lämnar i förpackningsinsamlingen har sorterats fel. Utöver förpackningar som hamnat i fel kärl, lämnas även annat avfall som inte är förpackningar i insamlingen. Enligt Återvinningsbarometern uppger 3 av 10 konsumenter att de tror att produkter av papper, plast, metall och glas som inte är förpackningar också får lämnas på återvinningsstationer och många är osäkra på vad som är en förpackning och inte.

Läs mer om: FTI
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094