23948sdkhjf

Så många får gå från Stora Enso

Stora Enso ska stänga en pappersmaskin, nu är det klart hur många som får sluta.

I april 2023 tillkännagav Stora Enso planerna på att permanent stänga en av två pappersmaskiner och koncentrera all bokpappersproduktion till en enda linje vid den integrerade anläggningen Anjalankoski i Finland, till följd av ihållande svag efterfrågan på papper samt höga insatskostnader. Anjalankoski-anläggningen i Finland omfattas både av produktionsenheten för förpackningskartong i Ingerois och produktionsenheten för papper i Anjala

Stängningen av linjen som producerar obestrukna mekaniska kvaliteter innebär att anläggningens årliga kapacitet minskar med 250 000 ton medan omsättningen minskar med cirka 100 miljoner euro. Stängningen kommer att genomföras under fjärde kvartalet 2023 och berör 89 personer, varav 50 kommer att sägas upp. Majoriteten av uppsägningarna hanteras genom pensionsavtal.

– Det alltid är tråkigt att behöva säga upp personal, men vi är ändå lättade över att antalet berörda medarbetare är betydligt lägre än beräknat. Stora Enso kommer att fortsätta nyttja synergieffekterna mellan kartong- och pappersproduktion vid anläggningen i Anjalankoski. Med den kvarvarande pappersmaskinen kommer koncernen även fortsatt att kunna producera sitt utbud av bokpapperskvaliteter, säger Hannu Kasurinen, chef för divisionen Packaging Materials i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.392