23948sdkhjf

Samarbete kring hållbar biobaserad BOPLA

Changsu Industrial och TotalEnergies Corbion har undertecknat ett samarbetsavtal kring polymjölksyra (PLA). Aktörerna ska arbeta tillsammans i marknadsfrämjande, produktutveckling och forskning och utveckling av ny teknik och tillämpningar av biaxiellt orienterad polymjölksyra (BOPLA).

–Bioplastindustrin i Kina har sett en enorm tillväxt med nya tekniska genombrott inom biobaserade material efter att landet utfärdat sin utvecklingsplan för tillverkningssektorn känd som Made in China 2025. Dessa innovationer kommer att bidra till den globala gröna omvandlingen och hjälpa Kina att nå sitt mål att vara koldioxidneutral till 2060, säger Mou Qingying, Changsu Industrials vice vd.

Changsu Industrial är en global aktör inom högpresterande specialplastfilmer. Företaget fokuserar på tre produktsegment: ny energi samt biologiskt nedbrytbara och funktionella filmmaterial. Utvecklingen av BOPLA är bara ett exempel på samarbeten mellan olika aktörer i värdekedjan. 

BOPLA är tillverkad med biobaserad PLA med hjälp av en biaxiell sträckningsteknik. Produkten, Bionly, är biologiskt nedbrytbar och kan, enligt aktörerna, avsevärt minska koldioxidavtrycket på förpackningsmaterialet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078