23948sdkhjf

Billerud lanserar nytt omslagspapper för toalettpapper

Billerud har lanserat ett maskinglaserat kraftpapper som är speciellt anpassat för omslag av toalett- och hushållspappersrullar. 

Det nya pappersomslaget är förnyelsebart, återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart samtidigt som det klarar av tuff hantering lika bra som PE-plast.

– Med denna papperslösning gör vi det enkelt för varumärkesägare att byta från plast till pappersomslag, utan att behöva kompromissa med prestanda. Det ger kunderna en möjlighet att växa affärer genom att möta nya konsumentefterfrågan genom förnybara och innovativa applikationer, säger Danevert Åsbrink, senior produktionschef på Billerud.

Billerud skriver i nyheten att byta från plast till deras nya pappersomslag skulle innebära en betydande hållbarhetsvinst. Men även att det möter konsumenternas önskemål. Enligt Ipsos globala undersökning bland 20 000 konsumenter som genomfördes 2021 visade att tre av fyra konsumenter vill bli av med engångsplaster.

Via så kallade "droptester", som säkerställer att produkterna kan färdas säkert utan att ta skada, som genomförts visar att tack vare papprets långa jungfruliga fiber kan det stå emot tuffa hanteringsförhållande och har lika stor motståndskraft som PE-plast. Den maskinglättade ytan gör pappret slät vilket möjliggör en stark tätningsförmåga. Utöver det är papperet tillräckligt starkt att det kan göras tunt vilket även sparar på material.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bisfenolfri beläggning för dryckesburkar
Svensk Plaståtervinning vd nöjd med klimatstatistiken för 2022
Förpackningsmässa i Shanghai öppnar igen
Lumene, UPM och Sabic i samarbete kring ny förpackning
Ny robotutbildning ska överbrygga kunskapsklyftan
SHI tror fortsatt starkt på helelektriska maskiner

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078