23948sdkhjf

På turné i vårt avlånga land

Utvecklaren och konverteraren av förpackningslösningar, EQpack AB, har kommit på ett annorlunda sätt att möta befintliga och nya kunder. Inom kort ger de sig ut på en roadtrip för att marknadsföra sina förpackningar av återvunna material.

– Vi är väldigt breda i vårt erbjudande. Vi uppfinner och utvecklar emballage och förpackningar åt kund i allt från stål, kanalplast och foam till vakuumformad plast, wellpapp och karting. Vi kan åta oss hela koncept, men vet inte hur vi ska nå till branschen med detta, säger Johan Tjernell, vd för EQpack AB.

Som de innovatörer de är, kläcktes idén om att återvinna en gammal bokbuss, tanka den med miljöbränsle, ladda bussen med alla artiklar som företaget tillverkar och ge sig ut på en roadtripp till sina svenska kunder för att visa vad företaget kan erbjuda.

– Att marknadsföra sina förpackningar av återvunnet material i en återvunnen bokbuss körd på miljöbränsle, borde bli en snackis, säger Johan Tjernell och skrattar.

På resan planerar EQpack att ta med sig några busskompisar som företaget Cafe Bar, som bjuder på Fair Trade kaffe i muggar från återvunnen wellpapp. En annan busskompis är Mälarplast som står för alla bestick och tallrikar av bioplast (biomassabalanserad, transparent copolyester).

Det här äventyret borde bli en snackis

– Vi kommer bege oss till de företag som vill ha besök. Vill exempelvis ett företag i Malmö ha besök, lastar vi vår buss i Eskilstuna och beger oss dit på en liten turné. På vägen dit passar vi då så klart även på att besöka lite företag på vägen, säger han.

Turnén är planerad att ta fart de närmaste veckorna.

– Vi tänkte dra i gång nu när det blivit varmt. Inledningsvis kommer vi testa oss fram här i närheten av Eskilstuna, säger Tjernell.

Bussen som ska lastas med förpackningar av återvunna material, är 11 meter lång, 3,5 meter hög och 2,5 meter bred.

– Vi kommer garanterat att synas när vi är på väg och rullar fram, säger Johan Tjernell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094