23948sdkhjf

Speciallakrits med specialförpackning

Claus Hattesen, ägare till Konfektfabrikken i Danmark ville att förpackningen skulle spegla innehållet, därför tog de steget mot en mer hållbar förpackning.

På ön Ærø återuppfann Claus Hattesen den traditionella lakritskonfektyren. Lakritsen är gjord på naturliga smaker, med högkvalitet och mindre socker. När det kom till lakritsens förpackning var det viktigt för ägaren Claus att den matchade dess innehåll.

Lakritsstavarna är packad i barriärpapper från Mitsubishi HiTec Paper: barricote BAG WG 87. Pappret funkar bra mot vattenånga och fett vilket är avgörande för att lakritsen ska ha en bra hållbarhet. Den är även värmeförseglingsbar och hållbar.

– För våra nya lakritsstavar var det särskilt viktigt för mig att använda pappersförpackningar som möter våra höga krav på produktskydd, bearbetbarhet och tryckbarhet. Jag ville gå bort från plast till ett mer hållbara förpackningar för vår hederliga lakrits, säger Claus Hattesen.

Michael Kater, försäljningschef Barrier Papers på Mitsubishi HiTec papper tillägger,

– Hållbarheten hos vår barricot BAG WG, som kan återvinnas i returpapperscykeln, med sin vattenbaserade barriärer var lika viktigt som den goda tryckbarheten med HP Indigo. För Claus Hattesen är mycket uppmärksam till färgerna och tryckkvaliteten på förpackningen, tillägger Michael Kater, försäljningschef Barrier Papers på Mitsubishi HiTec papper.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094